Evi Peeters

konijnentrimmer

Waarom zou je je konijnen laten trimmen?

Drie redenen om de vacht van je konijn in het oog te houden en ook tijdig in te grijpen:

  1. De rui: niet bij alle konijnen verloopt deze rui even goed en er zijn heel wat konijnen die door het loskomende haar draadkeutels of zelfs een verstopping krijgen in hun maag-darmstelsel. Voorkomen is dus belangrijk.
  2. Langharige konijnen hebben nogal eens hulp nodig bij het onderhouden van hun vacht. Ze kunnen gemakkelijker vervilten, wat levensbedreigend kan zijn in een vergevorderd stadium. Het konijn kan letterlijk stikken in zijn eigen vacht.
  3. Tijdens de zomer is het belangrijk om extra alert te zijn voor de groene vleesvlieg. Deze vlieg legt haar eitjes graag op een vuil, warm plekje. Heeft je konijn plakpoep of urineplekken in de vacht, dan is dit de perfecte broedplaats voor de vliegen. Ook wondjes of ontstekingen trekken deze vliegen aan. De maden of vliegenlarven voeden zich met het vlees en het spierweefsel van je konijn. Dit proces gaat enorm snel. Er op tijd bij zijn, kan het verschil maken tussen leven en dood.

Extra pluspunt: door intensief bezig te zijn met de vachtverzorging kunnen parasieten en andere huidaandoeningen snel ontdekt en tijdig behandeld worden.

Reden genoeg dus voor ons om jullie deze service aan te bieden. Bij elke behandeling worden tevens ook de ogen, de oren en de nagels nagekeken. Evi trimt steeds met het oog op het welzijn van jouw konijn.

Betalen kan cash, met de kaart of mobiel.

Tarieven:

–> Onderhoudsbehandeling
– Kortharig: 35 euro (duur: ongeveer 30 min.)
– Langharig: 45 euro (duur: ongeveer 45 min.)

–> Verwijderen van plakpoep 65 euro (duur: ongeveer 60 min.)
Om de duur van een behandeling te verkorten, is het aanbevolen om de behandeling na 6 à 8 weken te herhalen. Zo ervaart je konijn minder lang stress.

–> Ontklitten of ontvilten 80 euro (duur: rond de 90 min.)
Je konijn kan het één uur volhouden of drie uur, als er te veel stresssignalen zijn, zal Evi besluiten om de behandeling te stoppen. Dan gaat ze verder op een ander moment zonder bijkomende kosten.

Voor meer info en het maken van een afspraak kan je online contact opnemen met Evi via info@floppinglops.be of telefonisch op 0499/28.91.22.