Historiek

Dierenarts Dieter

CURIOVET is ontstaan vanuit de dierenartspraktijk van dierenarts Dieter Everaert. Al tijdens zijn studies legt Dieter zich toe op de bijzondere dieren. Wanneer hij in 2004 afstudeert als dierenarts voor kleine huisdieren, stelt hij zijn praktijk te Herent – naast katten en honden – meteen ook open voor de bijzondere dieren. Sinds 2016 – de praktijk is ondertussen verhuisd naar Wilsele en ook Ellen is als meewerkende echtgenote mee in de zaak gestapt – wordt de agenda enkel nog gevuld met bijzondere dieren. 

Het aantal toenemende klanten en patiënten doen Dieter en Ellen in 2020 op zoek gaan naar extra ondersteuning en zo doet medewerker Hannelore in oktober van dat jaar haar intrede. Begin 2021 gaat de praktijk van 8 hospitalisatiekooien naar maar liefst 18 kooien, waarvan 9 verwarmde zuurstofkooien! In mei 2021 komt ook Margot het team vervoegen en telt de equipe met dierenarts Dieter en meewerkende echtgenote Ellen erbij, vier leden. De zoektocht naar een goede, extra dierenarts, levert tot nu toe nog niets op.

Nesto

In juni 2021 laten Dieter en Ellen hun éénmanszaak overnemen door Nesto, een netwerk van dierenartsenpraktijken. Voor de klanten en patiënten verandert er in niks: het team blijft hetzelfde, de manier van werken blijft hetzelfde, zelfs de prijzen blijven hetzelfde. Waarom hebben Dieter en Ellen dan deze stap gezet? 

Wel, de cijfers liegen er niet om. Konijnen behoren tot de top drie van meest gehouden huisdieren in België en de ‘bijzondere dieren’ in het algemeen kennen een opmars binnen het gezinsleven. Voeg daar nog de toenemende bewustwording rond het belang van dierenwelzijn aan toe en het zal u niet verbazen dat de vraag naar diergeneeskunde gespecialiseerd in deze bijzondere huisdieren stijgt. Dat laatste laat zich al een aantal jaren duidelijk voelen in onze praktijk. Door de hoge werkdruk en het gebrek aan geschikte, gespecialiseerde dierenartsen op de arbeidsmarkt, besluiten Dieter en Ellen het over een andere boeg te gooien. Ze laten zich bijstaan door een keten. Samengevat, zij houden zich vooral bezig met waar ze goed in zijn: het verzorgen en behandelen van jullie bijzondere huisdieren. En de keten, die doet een groot deel van de boekhouding, administratie, verleent advies, helpt op logistiek vlak, helpt bij het aanwerven van medewerkers en nog veel meer. 

Dieter zou Dieter niet zijn, als hij niet een beetje kieskeurig was tijdens de zoektocht naar de ideale match, namelijk een zakenpartner met oog voor onze expertise in een bijzonder werkveld én oog voor onze kwaliteit, eerder dan de kwantiteit. Eentje die ons kan helpen groeien, maar daarbij ons tempo respecteert. Eentje die preventieve zorg even hoog in het vaandel draagt als curatieve geneeskunde. Eentje die net als Dieter graag op de hoogte is van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en de daarbij horende technologie. En laten dat nu net de pijlers zijn van Nesto. In juni 2021 slaan wij de handen in elkaar en wordt de praktijk ‘Dierenarts Dieter’ een stukje van de steeds maar groter wordende Nesto-puzzel. 

Lubbeek

Ook de praktijk Dierenarts Dieter blijft groeien. Figuurlijk dan, want het aantal vierkante meters is behoorlijk krap geworden intussen en doet ons uit onze voegen barsten. Gesteund door onze compagnon de route Nesto, gaan we in 2021 op zoek naar een grotere locatie. Onze zoektocht brengt ons naar Lubbeek, op 20 minuten van Wilsele, waar voorheen de dierenartsenpraktijk Craynwinckel zetelde. Het pand in Lubbeek omvat twee ruime consultatieruimtes, een ruimte wachtruimte, een operatiekwartier, een rx-ruimte en een hospitalisatieruimte en opende op 11 april 2022 voor het publiek onder de nieuwe naam CURIOVET.

Curiovet

Om het nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis van DAP Dierenarts Dieter meer elan te geven én omdat de praktijk niet meer enkel uit Dieter en gezin bestaat, bedachten we een nieuwe naam. Zo werd Dierenarts Dieter vanaf april CURIOVET. De betekenis erachter is velerlei. Zo staat CURIO voor ‘to cure’, wat Engels is voor ‘genezen’ en verwijst het naar ‘curiosity’, aangezien wij nieuwsgierig zijn en ons graag blijven bijscholen om te weten hoe we jouw dier nòg betere zorg en kans op genezing kunnen geven. Tenslotte verwijst CURIO naar de bijzondere dierenpatiëntjes zelf die de VET (dierenarts) en zijn medewerkers te zien krijgen. Kortom, een nieuwe naam die onze bijzondere lading dekt.  

Doorstart

Maar laat ons wel wezen. Het ging hier niet om een compleet nieuwe start. Eerder een doorstart. We zetten onze visie en manier van werken die we al hadden, graag verder, met dezelfde waarden en dezelfde mensen. We blijven hameren op een correcte diagnose en blijven daarbij graag op de hoogte van de recentste wetenschappelijke inzichten. We blijven streven naar kwaliteit en we blijven pleiten voor het algemeen dierenwelzijn en dat van de bijzondere dieren in het bijzonder. M.a.w. het correct huisvesten en managen van je huisdier, blijft ook in Lubbeek Dieters stokpaardje. 

Toekomst

Dankzij de extra ruimte op de nieuwe locatie, is er ook ruimte voor nog meer ontwikkeling. Ontwikkeling van onze eigen kennis en vaardigheden, maar ook die van onze collega’s voor wie wij graag een leerschool willen zijn, een kenniscentrum op termijn. En, voor onze klanten natuurlijk, want wie weet wat ie doet, weet een hoop ellende te voorkomen.