Fysiotherapie

Fysiotherapie is een oude tak van de geneeskunde die teruggaat tot de tijd van Hippocrates en zich richt op houding en beweging. De fysiotherapeut helpt bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten en zorgt er voor dat optimaal bewegen weer mogelijk wordt.

Dat kan door gebruik van middelen als warmte, kou, water (badtherapie), infrarood of ultraviolet licht en elektriciteit. Of zonder middelen zoals massage en gymnastiek.

Net als mensen, kunnen ook dieren te maken krijgen met problemen die om fysiotherapie vragen:

  • orthopedie: bij alle aandoeningen aan botten, gewrichten, pezen, ligamenten en spieren; zowel zonder als na operatie
  • neurologie: bij aandoeningen waarbij er verlammingen, gevoelsverlies en/of coördinatiestoornissen optreden
  • dier op leeftijd: bvb. o.w.v. artrose

 

Bij CURIOVET kunnen we rekenen op de diensten van fysiotherapeut Sara Coeckelberghs. Sara studeerde in 2000 af als humaan kinesitherapeute aan de KULeuven en specialiseerde zich nadien nog in neuromotorische revalidatie. Vele bijscholingen en jaren in de praktijk later, besloot ze in 2016 haar hart te volgen en startte ze de opleiding ‘Fysiotherapie bij huisdieren’ aan de UGent in Merelbeke. Zo kon ze haar passie voor kinesitherapie combineren met haar passie voor honden. In september 2017 opende Sara haar gloednieuwe praktijk uitsluitend voor dieren: Canibou, eveneens in Lubbeek gevestigd. Vroeger verwezen we door naar haar, nu komt ze naar ons!

Voor een kennismaking met Sara en een blik achter de schermen, verwijzen we naar dit artikel uit ‘Woef Magazine’.