Team

Vaste medewerkers

Dieter Everaert

dierenarts

Dieter Everaert studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent met optie ‘Kleine huisdieren’ en als keuzevak ‘Bijzondere dieren’. Onder ‘bijzondere dieren’ of ‘exoten’ wordt verstaan: knaagdieren, konijnen, koudbloeddieren (reptielen, amfibieën en vissen), vogels en fretten. Na een periode vrijwilligerswerk als dierenarts te hebben verricht in Cyprus, werd in december 2004 een eigen dierenartspraktijk opgestart te Herent, bij Leuven. In juni 2013 verhuisde de praktijk naar Wilsele (Leuven) en in april 2022 verhuisde de praktijk opnieuw. Deze keer naar een ruimer pand in Lubbeek. De praktijk heet vanaf dan CURIOVET.

Dieter bouwde de afgelopen jaren een ruime ervaring op inzake bijzondere dieren en volgde tegelijkertijd tal van bijscholingen en opleidingen in het buitenland. Hij mag zich met de hand op het hart bij de top van de Belgische bijzondere diergeneeskunde rekenen. Bekijk hier alle bijscholingen, congressen, voordrachten en publicaties van Dieter.

Dieter is voorzitter van de diergeneeskundige werkgroep van vogels en bijzondere dieren en lid van de diergeneeskundige werkgroep VDWE (ethologie of gedragsbiologie).

Sinds 2021 is Dieter de verantwoordelijke dierenarts voor Avalon, het allereerste egelopvangcentrum in Vlaanderen.

Lennert Pieraets

dierenarts

Lennert is in 2019 te Merelbeke afgestudeerd als dierenarts. Hij heeft hierna een jaar met kleine en grote (huis)dieren in Zweden en twee jaren in een dierenhospitaal in Denemarken gewerkt. Omwille van zijn grote interesse in bijzondere diersoorten, besloot hij terug te keren naar België en heeft hij zich sinds januari bij team Curiovet aangesloten. Momenteel is hij zich aan het bijscholen om zijn certificaat “General Practicioner Exotic Animals” te behalen, maar sinds maart 2023 kan je bij Lennert terecht voor eerstelijnsconsultaties.

Britt Nijs

dierenarts

Britt behaalde eerst een Bachelordiploma Agro- en Biotechnologie – Afstudeerrichting  Dierenzorg aan de Vives hogeschool te Roeselare. Tijdens het laatste jaar van deze opleiding liep ze als assistent stage bij Dieter in 2016. Door de grote interesse in de geneeskunde van bijzondere diersoorten studeerde ze verder aan de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Hier studeerde ze met grote onderscheiding af in juli 2023 aan de optie Gezelschapsdieren.
 
Tijdens haar laatste jaar van deze opleiding deed ze opnieuw stage bij Curiovet, maar ditmaal als dierenarts. Sinds september 2023 is ze officieel bij het Curiovet team gekomen als fulltime dierenarts.
 
Op dit moment kan u bij haar terecht voor eerstelijnsconsultaties voor alle bijzondere diersoorten en exoten. Door haar bijzondere interesse in reptielen en vogels gaat ze zich hier op termijn meer naar richten via diverse bijscholingen. Hiernaast heeft ze ook interesse in de cardiologie en anesthesie van alle bijzondere diersoorten. In de anesthesie heeft ze ondertussen al een certificate behaald voor konijnen en knaagdieren via Research Animal Training (mogelijk gemaakt door FLAIRE learning aan Newcastle University, UK).

Margot Kyra van den Oudenhoven

dierenartsassistent

Margot maakt deel uit van ons team sinds mei 2021. Toen nog als jobstudente, sinds augustus 2021 als voltijdse dierenartsassistente. In juni 2021 behaalde ze met onderscheiding haar professionele bachelor ‘Agro- en biotechnologie Dierenzorg’ aan de Odisee co-hogeschool in Sint-Niklaas en schreef er haar bachelorproef over ‘Dierenwelzijn en lockdownmaatregelen in Belgische dierentuinen’.

Opgegroeid tussen de (grote) honden, katten, kippen en konijnen en bovendien zelf baasje van gerbils, ratjes en konijnen, weet ze maar al te goed haar mannetje te staan tussen al dat dierlijk geweld hier.

Margot wordt als allround assistent ingezet bij het telefonisch onthaal, het beantwoorden van e-mails, het assisteren bij consultaties en operaties, het verzorgen van de gehospitaliseerde dieren, de laserbehandelingen, wondverzorging, het nemen van rx-foto’s en het opvolgen van de bestellingen en leveringen.

Shana Smets

dierenartsassistent

Vooraleer Shana in september 2022 bij ons aan de slag ging, liep ze stage bij DAP Kerberos. DAP Kerberos is net als CURIOVET onderdeel van moederbedrijf Nesto. Tijdens die stage als dierenartsassistent, werd Shana al gauw opgepikt door de personeelsdienst van Nesto o.w.v. haar inzet, motivatie en buitengewoon groot hart voor dieren. De zoektocht naar een nieuwe, enthousiaste assistent door CURIOVET was dan ook snel beklonken.

Shana wordt als allround assistent ingezet voor de netheid en orde op de praktijk te bewaken, bij het telefonisch onthaal, het beantwoorden van e-mails, het assisteren bij consultaties en operaties, het verzorgen van de gehospitaliseerde dieren en het opvolgen van de bestellingen en leveringen.

Yana Lefeber

dierenartsassistent

Sinds april 2022 – bij de start van CURIOVET in Lubbeek dus – kunnen we ook Yana bij ons team rekenen. Voordien werkte ze als dierenartsassistent in een andere praktijk voor kleine huisdieren. In juni 2021 behaalde ze haar professionele bachelor ‘Agro- en biotechnologie optie dierenzorg’ aan de Hogeschool Gent. Ze liep stage in ZOO Planckendael en het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek waar ze bij beide ervaring opdeed in zowel de ‘reguliere’ bijzondere dieren of exoten als bij primaten en katachtigen. Thuis krijgt ze het gezelschap van een drietal haaskonijnen en parkieten.

Yana wordt als allround assistent ingezet bij het telefonisch onthaal, het beantwoorden van e-mails, het assisteren bij consultaties en operaties en het verzorgen van de gehospitaliseerde dieren.

Hannelore Bellon

wetenschappelijk medewerker

Hannelore is bio-ingenieur van opleiding en behaalde een doctoraat in de humane geneeskunde over longtransplantatie bij de mens. O.w.v. haar grote interesse in dieren, volgde ze nadien verschillende vakken van de bachelor Diergeneeskunde aan de UAntwerpen en behaalde ze het diploma van Konijnendeskundige aan de Martin Gaus Academie in Nederland.

Met haar wetenschappelijke achtergrond en expertise in laboratoriumtechnologie, is Hannelore de geknipte persoon om met Dieter de diergeneeskundige ontwikkelingen op te volgen binnen het vakgebied van de bijzondere dieren. Samen met Dieter schrijft ze artikels voor o.a. het tijdschrift Dierenartsenwereld en abstracts voor congressen. Haar hoofdberoep is lector aan de Erasmus Hogeschool Brussel in de bachelor biomedische laboratoriumtechnologie.

In haar vrije tijd is ze mama van haar dochtertje Théa en zes paar langoren en bestuurslid binnen het bestuur van Jodipro, een vzw die zich engageert voor de opvang en herplaatsing van ex-proefdieren, konijnen en knaagdieren.

Isabelle De Boever

vrijwilliger

Sinds mei 2017 krijgen we op maandagnamiddag hulp van Isabelle, een enthousiaste vrijwilliger met een groot hart voor dieren. Ze kwam bij ons terecht via ‘Werkburo’, een instantie voor begeleid werken. Een hersentumor op zesjarige leeftijd en een woningbrand toen ze al ouder was, zorgden voor NAH ofwel niet-aangeboren hersenletsel. Thuis zorgt Isabelle naast haar kinderen ook nog voor katten, honden, ratjes, kippen, konijnen en axolotls. Haar kindertijd bracht ze door in Congo waar haar thuis een zowat officieus opvangtehuis was voor verwaarloosde en/of zieke honden, katten, papegaaien en apen.

Isabelle helpt ons bij het verzorgen van de gehospitaliseerde dieren, het schoonmaken van de hospitalisatiekooien, het uitpakken van bestellingen en dergelijke meer. Ze is bovendien eveneens vrijwilliger bij Avalon, het egelopvangcentrum in Rotselaar waarvan Dieter de verantwoordelijke dierenarts is.

Wij zijn haar uiteraard ontzettend dankbaar!

foto-Isabelle-vrijwilliger

Externe medewerkers

Sara Coeckelberghs

fysiotherapeut

Vroeger verwezen we door naar Sara. Nu komt ze gewoon langs bij CURIOVET!

Sara studeerde in 2000 af als humaan kinesitherapeute aan de KULeuven en specialiseerde zich nadien nog in neuromotorische revalidatie. Vele bijscholingen en jaren in de praktijk later, besloot ze in 2016 haar hart te volgen en startte ze de opleiding ‘Fysiotherapie bij huisdieren’ aan de UGent in Merelbeke. Zo kon ze haar passie voor kinesitherapie combineren met haar passie voor honden. In september 2017 opende Sara haar gloednieuwe praktijk uitsluitend voor dieren: Canibou, eveneens in Lubbeek gevestigd.

Meer info/lees verder

Evi Peeters

konijnentrimmer

Sinds juli 2021 kan je met je konijn(en) bij ons in de praktijk om de twee weken terecht voor een trimbeurt. We zijn hiervoor de samenwerking aangegaan met Evi Peeters die haar eigen zaak ‘Flopping Lops’ runt. Evi is geen onbekende in de konijnenwereld. Ze behaalde het diploma Konijnendeskundige aan de Martin Gaus Academie in Nederland, ze volgde een opleiding konijnentrimmer bij Het Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen onder leiding van Ilse Pos, ze volgt geregeld bijscholingen en congressen en is bezig aan een opleiding tot herborist. Daarnaast heeft ze ervaring als dierenartsassistente. We zijn er dan ook zeker van dat jullie konijnen (en onze patiënten) bij haar in goede en veilige handen zijn.

Meer info/lees verder